Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Mentás-csicseriborsós paradicsomsaláta

2015. január 06. - KirschAndrás

A nyersételek kedvelői alapvetően két csoportra oszthatók: 1. Akik fákról és bokrokról legelésznek, valamint akik ezeket üldözik a tundrán és a szavannán; 2. Akik a poklot úgy képzelik el, mint Dante, csak éppen kilenc helyett két körre osztják azt: a felső bugyor azoké, akik sütés-főzésre vetemednek, a legmélyebb, alsó pedig azoké, akik Floriolt és Vénuszt használnak. Bár számomra az első nyersételes csoport lényegesen szimpatikusabb, ezúttal - emberi nagyságomat bizonyítandó - mégis utóbbiaknak szeretnék kedvezni. (Ahogy Michael Corleone mondta: "Járj kedvében a barátaidnak, de még inkább az ellenségeidnek.") Ráadásul egy vérlázítóan ízletes étellel.

Komponensek:

800g csicseriborsó (azaz két konzervdoboz - "áztatgassa egy éjszakán át a cseremisz vadló!" alapon)
20 db koktélparadicsom félbevágva
1/2 fej lilahagyma vékonyan felcsíkozva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 db újhagyma vékonyra vágva
1 marék mentalevél egészben
1 db mezei zöldpaprika felkockázva
1/2 kaliforniai paprika ugyancsak felkockázva

Az öntethez:

3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet
2 evőkanál magos mustár

Az időigényes elkészítési művelet: A zöldségeket a csicseriborsó társaságában egy tálba helyezzük. Az öntet összetevőit összekeverjük, és a salátára helyezzük. Aztán sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
csics.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr937047201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f.attila 2015.01.07. 16:14:02

A csermisz vadló üzeni: hogy a csicsriborsó áztatás nem ördöngösség és ráadásul sokkal, de sokkal finomabb, mint a konzervbigyó, ráadásul a főzőleve is nagyon finom,amit sok mindenre lehet használni, pl: a dresszingben sem tesz kárt, de levesalapnak is nagyon jó...

KirschAndrás 2015.01.07. 16:19:29

@f.attila: Köszönet, szeretet, egyszer letesztelem.
süti beállítások módosítása