A nyersételek kedvelői alapvetően két csoportra oszthatók: 1. Akik fákról és bokrokról legelésznek, valamint akik ezeket üldözik a tundrán és a szavannán; 2. Akik a poklot úgy képzelik el, mint Dante, csak éppen kilenc helyett két körre osztják azt: a felső bugyor azoké, akik sütés-főzésre vetemednek, a legmélyebb, alsó pedig azoké, akik Floriolt és Vénuszt használnak. Bár számomra az első nyersételes csoport lényegesen szimpatikusabb, ezúttal - emberi nagyságomat bizonyítandó - mégis utóbbiaknak szeretnék kedvezni. (Ahogy Michael Corleone mondta: "Járj kedvében a barátaidnak, de még inkább az ellenségeidnek.") Ráadásul egy vérlázítóan ízletes étellel.
Komponensek:
800g csicseriborsó (azaz két konzervdoboz - "áztatgassa egy éjszakán át a cseremisz vadló!" alapon)
20 db koktélparadicsom félbevágva
1/2 fej lilahagyma vékonyan felcsíkozva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 db újhagyma vékonyra vágva
1 marék mentalevél egészben
1 db mezei zöldpaprika felkockázva
1/2 kaliforniai paprika ugyancsak felkockázva
Az öntethez:
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet
2 evőkanál magos mustár
Az időigényes elkészítési művelet: A zöldségeket a csicseriborsó társaságában egy tálba helyezzük. Az öntet összetevőit összekeverjük, és a salátára helyezzük. Aztán sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.