Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Hótegyszerű csicseriborsó- és kukoricaburger

2016. december 12. - KirschAndrás

Újabb olvasói levelet kell közzétennem: "Tisztelt Muflon úr! Amennyiben nem hagy fel az urizáló receptek posztolásával, rajzszeget verek a klumpámmal az alsóajkába! Hát honnan szerezzek én itt Rimákseregélyesen édeskrumplit meg babsajtot? Talán érleljek a hálóingemben? Megvolt bennem a szándék, hogy elhagyom a hurkát meg a pejslit, de ha így folytatja, komplett bölénycsordákat fogok tokaszalonnába tekerni! Sőt, a saját vejemet is, a Rezsőt! Aztán majd nézegethet, maga kotványos paszulytatár! Üdvözlettel: Kentaur Lajosné"

A blog elindítása óta megtanultam komolyan venni a hasonló fenyegetéseket, ezért most egy olyan szimpla specialitással hozakodom elő, melynek minden összetevője könnyedén beszerezhető. (Kivéve a csicseriborsót és a koriandert, hogy azért mégis provokáljak egyeseket.)

Összeharácsolandó:

400g (azaz egy konzerv) csicseriborsó
300g (azaz majdnem egy konzerv) morzsolt kukorica
fél csokor friss korianderlevél felaprítva
1 tk pirospaprika
1/2 tk őrölt kömény
1 citrom leve
4 púpozott evőkanál liszt
só/bors
zsemle, plusz az összes gány, ami a hamburgerbe kell.

A csicseriborsót és a kukoricát a fűszerek, a citromlé és a liszt társaságában aprítóba helyezzük, és durvára daráljuk. Ha az így kapott masszát még mindig undorítóan ragacsosnak találjuk, újabb dózis lisztet helyezünk bele. Ezután négy egyforma fasírt formázunk belőle, majd fél órára hüttőbe helyezzük. Kevés olívaolajon mindkét oldalon kisütjük, majd jajveszékelve zsemlék közé szorítjuk őket.
burger_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr3412043531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.12.15. 14:04:27

"Kivéve a csicseriborsót és a koriandert, hogy azért mégis provokáljak egyeseket"
A friss koriander zoldjet valoban az edeskrumpli es a tofu mellett lehet csak megtalalni a szupermarketekben, na de a csicseriborso egy jol ismert alapanyag Magyarorszagon. Meg a szegenyebb regiokban is. Kar, hogy egyes helyeken megfeledkeztek rola.

szilvi1960 2017.01.05. 10:46:22

csicseriborsós hamburgert még nem készítetem, itt az ideje. A lidlkonyha oldalán tegnap kinéztem a Rém kedvence burgert, a gyerekeknek biztos tetszene, telerakom jó sok zöldséggel. Nézzetek szét, jó receptek vannak ott is
süti beállítások módosítása