Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Vegán mac 'n' cheese

2016. június 23. - KirschAndrás

Most, hogy a legutóbbi recept betört a BBC GoodFood magazinba, már óhatatlanul magába szippantott a mislensznobizmus. Hazafelé menet három főzelékfalóra dobtam molotov-koktélt, egy kifőzdét ételhordóba rejtett pokolgéppel robbantottam fel, végül tehénjelmezben öngyilkosságot követtem el egy indiai gyorsbüfében. Persze a hírnév és az elismerés teherrel is jár, kb. egy hete verejtékezve riadok fel arra, hogy álmomban egy konyhásnéni Vegetát akar lapátolni a lebbencslevesembe. Na, de most jön egy igazi elitista, kulináris atomcsapás a sok gasztrobarbárra, történetesen a mac 'n' cheese veganizált változata. (Ezt a fogást (mármint az eredeti változatot) mindössze egyszer készítették el Uganda diktátorának, aki a krokodilok közé dobatta a szakácsot, hogy titokban maradjon a recept.)

Előkészíti:

250 g pennetészta
1/2 fej vöröshagyma
4-5 szelet jalapeno
1 gerezd fokhagyma összetörve
15 dkg kesudió
1 csésze víz
2 ek száraz élesztő
1 ek kurkuma
1 ek fűszerpaprika (édes)
1 ek mustármag
1/2 tk őrölt szerecsendió
2 tk só
bors
4 ek zsemlemorzsa
1 tk petrezselyem felaprítva

A tésztát - minden konyhai bravúrunkat bevetve - feltesszük főni. A hagymát felaprítsuk, olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a jalapenót, a fokhagymát és a kesudiót, és további 5-6 percig tutugjatjuk kis lángon. A serpenyőben lévő egész hóbelevancot turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, egy csésze vizet, és krémes állagúra turmixoljuk. A zsemlemorzsát távolba révedő tekintettel összekeverjük a petrezselyemmel, kevés sót adunk hozzá. A megfőtt tésztát egy hőálló üvegtálba tesszük, összekeverjük a kesudiókrémmel, legfelső rétegként ráöntjük a zsemlemorzsát, majd 250 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Viszont ez utóbbi manőver nélkül is jó étvággyal megzabálható.
img_0629.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr548835752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása