Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Csicseriborsó burger

2015. május 10. - KirschAndrás

Úgy döntöttem, hogy a megannyi kulináris hulladék taglalása után igazán kiteszek magamért, és egy igazán tartalmas specialitással fogom elnyerni a Michelin-csillagos francia éttermekhez szokott ínyencek szimpátiáját. Ezen gasztronómiai Tadzs Mahal felépítésének csak az lásson neki, aki gumicsizmát legfeljebb Matula bácsin látott a Tüskevár képes illusztrációinak tanulmányozása során. (A disznó pedig - ismeretei szerint - egy jóságos lény a görög mitológiában.) Az ételkülönlegesség neve hamburger, melynek most egy veganizált változatához adok útmutatást.

Kérném előkészíteni az alábbiakat:

1 pár fehér kesztyű
800 gramm csicseriborsó (azaz két konzerv)
1 kisebb fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál reszelt gyömbér
2 evőkanál mustár
2 szelet szendvicskenyér (ehhez állítólag egyes belbudai üzletekben is hozzá lehet jutni, én Monacóból hozattam)
2 evőkanál zsemlemorzsa (dettó)
só, bors
7-8 teljes kiőrlésű zsemle

A lilahagymát, a fokhagymát és a szendvicskenyereket feldaraboljuk. A hozzávalókat a kesztyű, a zsemlék és a zsemlemorzsa kivételével egy ún. turmixgépbe helyezzük, majd előkelően durvára daráljuk. Ekkor a mixtúra felét egy tálba helyezzük, a másik felét pedig tovább aprítjuk, míg pépes nem lesz. Ez szintén a tálba kerül, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a zsemlemorzsát. (Ha túl nedvesnek találjuk, növelhetjük a zsemlemorzsa dózisát.) Sózzuk, borsozzuk, majd pogácsákat formálunk belőle, melyeket egy forró grillserpenyőben szárazon kisütünk. Az így elkészült kulináris állócsillagokat ún. zsemlébe helyezzük arisztokrata ízlésünknek megfelelő hozzávalók (ketchup, mustár, saláta, stb) társaságában.burger.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr997447798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása