Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Cukkinis penne

2014. november 30. - KirschAndrás

Épp a Keresztapa 3-at (The Crossdaddy 3) néztem kétmillióhatszázötvenedszerre, mikor belém nyilallt a felismerés - konkrétan annál a résznél, mikor Michael meggyónja bűneit Lamberto bíborosnak - hogy még egyetlen olasz tésztaspecialitás sem szerepelt a blogban. Így hát annak ellenére is megállítottam a videót, hogy halvány fogalmam nem volt, mit is fog mondani a keresztapa. (Olyasmire gyanakszom, hogy "megettem anyám bonbonmeggyét, bajuszt rajzoltam a testőreimnek, amíg aludtak.") A páncélszekrény súlyú felismerés után pedig azon nyomban nekiálltam a képen látható különlegességnek.

Ingredientes:

1 db nagyobb cukkini
1 dl szójajoghurt
2 evőkanál friss bazsalikom
pár csepp citromlé
egy gerezd fokhagyma
kevés feketebors

fél csomag penne tészta

Processo:

A tésztát enyhén olajos, sós vízben megfőzzük,közben amerikai szenátorokat hívogatunk csúcsidőben, és közöljük velük: semmit nem vagyunk hajlandóak fizetni a szállodaengedélyekért. Ha mindezt nem tudják mire vélni, letesszük a telefont, és folytatjuk a főzést. A cukkinit meghámozzuk, kevés olívaolajban megpirítjuk. Ismerjük jól ezt az anyagot, hiszen apánk is ezzel bizniszelt. Ha kicsit megbarnult, összeturmixoljuk a szójajoghurttal és a többi összetevővel. Sózzuk, borsozzuk, majd ízlésesen beterítjük vele a tésztát. A lovakat pedig nem bántjuk, mert vegánok vagyunk.

teszta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr356946001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robotzsaru 2014.11.30. 21:43:42

van egy kedvelt minimálreceptem, hogy

- felteszed a tésztának a vizet
- lereszeled a cukkinit a nagyobbik lyukú sajtreszelőn (én nem szoktam meghámozni előtte, sokkal vidámabb színe van úgy),
- megpucolsz és finomra aprítsz kétszer annyi fokhagymát, mint amire gondolnál (tehát minimum két gerezdet),
- egy kevés olívaolajon, viszonylag nagy lángon megsütöd egy serpenyőben a fenti két dolgot pár perc alatt (ha kis lángra rakod, vagy ilyenkor megsózod, akkor kidobja a levét és pép lesz belőle),
- olajbogyót aprítsz,
- a fenti műveletsor közben valamikor beleszórod a tésztát a vízbe (farfallét szoktam)
- ha kész a zöldség, akkor borsozod, generózusan locsolod szójaszósszal, és rádobod az aprított olívát,
- és ha kész a tészta is, akkor összeforgatod.

opcionálisan spenótot is lehet még tenni bele.

KirschAndrás 2014.12.01. 00:03:25

@robotzsaru: Tesztelem spenót nélkül. Popeye iz dead.
süti beállítások módosítása