Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Vegán fajitas

2014. november 27. - KirschAndrás

A veganizmus, az egészséges életmód és az ezoterikus életviteli tanácsok kéz a kézben járnak. Ennek szellemében és a Coelho-életműdíj reményében: "Sose bízz abban, aki preferálja a szőrös téli csizmát, a háremnadrágot, valamint az egyelőrét egyenlőrének írja! De még velük is harmonikusabb viszonyt alakíthatsz ki, mint azokkal, akik nem szeretik a mexikói ételeket." Ezúttal tehát újfent ellátogatunk Zorro, Speedy Gonzales és a lefejezős drogkartellek napfényes országába.

"Élj a tyúkkal barátságba' " - jelen esetben ez nem párkapcsolati tanács középkorú, kiégett uraknak, hanem a pacifista vegán költő, Petőfi alapelve. Ezeket követve lemészárolt csirke helyett szejtánt használunk a fajitas esetében. Ez már csak azért is tökéletes választás, mert kiválóan pácolható.

Beszerzendő, alapanyagok:

Főtt szejtán kb. 150 gramm szejtánporból (bővebb információ itt)
2 db lime vagy citrom leve
1 kiskanál porcukor
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál oregánó
1.kiskanál cayenne bors
kevés feketebors
2 evőkanál tequila (Nem gondoltam volna, hogy ezt a szókapcsolatot valaha leírom. Egyébiránt opcionális, hiányában némi vizet is használhatunk. De inkább ne tegyük!)

hovatovább:

1 fej lilahagyma
3 nagyobb kaliforniai paprika (piros, sárga és zöld, hogy szép is legyen)
néhány szelet jalapeno paprika


a szószhoz pedig:
1 fej vöröshagyma
1-1,5 dl sűrített paradicsom
felaprított chilipaprika


Összekeverjük a páclé hozzávalóit, majd beletesszük a felkockázott, megfőtt szejtánt. Az edényt lefedjük, majd 4-5 órára hüttőbe helyezzük. Majd kivesszük, hogy a fridzsiderben hűlt helye legyen. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd megpirítjuk benne a szejtánt. Ezt követően hűbelebalázs módjára hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megsózzuk, és együtt pirítjuk őket (Nem baj, ha itt-ott kicsit megégnek, sőt!) Természetesen a vöröshagyma kivételével, mert azt felkockázott állapotban egy másik edényben párolni kezdjük. Ha már üveges, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a chilipaprikát, a sót és pár percig kevergetjük. Ezt követően nincs más dolgunk, mint hogy átlényegülünk Juan Ramirezzé és megvendégeljük a bevándorlási hivatal munkatársait, akik öt percen belül ott lesznek.

Ja, és tortillába tekerve szervírozzuk:

fajitas 2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legvégül Photoshoppal leretusáljuk a rögzítésre használt villát:

 

 fajitas 3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr626938367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása