Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Kinoával töltött paprika

2015. február 01. - KirschAndrás

A töltött zöldségeknek nagy hagyománya van vegetáriánus körökben, a sonkás verzió különösen nagy népszerűségnek örvend:
gomba.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nem mellesleg egy egy hasonló étlap láttán megjelenik lelki szemeink előtt a bütykösbögölyi Kankós Mókus csárda, ahol a falra kifeszített vaddisznó szőre rendszeresen belehullik a pörkölt-nokedlibe. Ha pedig az iránt érdeklődünk, van-e olyan táplálék, melyben nem szerepel állati eredetű összetevő, akkor kihoznak egy egész hekket a szájában ecetes cseresznyepaprikával. No, de hasonló morbid víziók helyett főzzünk valami emberi fogyasztásra alkalmasat:

Zutaten:
4 kaliforniai paprika
3 kimagozott, felszeletelt aszalt datolya
3 felszeletelt aszalt sárgabarack
3 felszeletelt aszalt szilva
200 g kinoa
400 g csicseriborsó (tehát egy konzerv)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál kurkuma
1 kiskanál őrölt kömény
1/2 kiskanál őrölt fahéj
1/2 kiskanál őrölt kardamom
1 marék korianderlevél apróra nyiszatolva vagy 1 kiskanál őrölt koriander

A szószhoz, mely a chermoula nevet viseli:
1 kiskanál őrölt koriander
2 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál összetört chilipaprika
1 citrom leve
1/2 kiskanál só
8 cl olívaolaj

A kaliforniai paprikákat kettévágjuk és a magházat sebészi pontossággal kioperáljuk. A hagymát és a fokhagymát olajban megdinszteljük, majd beleszórjuk a kurkumát, a köményt, a fajhéjat és a kardamomot. Közben fél liter vízben megfőzzük a kinoát (bioboltokban vagy G-Roby üzletekben biztos kapunk, a dabasi állami kisboltban nem annyira felkapott), amíg el nem fortyogja majd minden levét. Közben serényen kevergetjük. Ha kész, egy tálban összekeverjük az aszalt gyümölcsökkel, a csicseriborsóval és a hagymás cuccal. Az elegyet a félbevágott paprikába lapátoljuk. Ezt követően ezt a hangsort ejtjük ki hangképző szerveink segítségévek: "De egy hülyeállat vagyok, hogy nem melegítettem elő a sütőt 180 fokra!" További önvád helyett korrigáljuk a hibát,és a paprikákat jó fél órára sütőbe helyezzük. Közben elkészítjük a szószt. A hozzávalókat turmixgépben összedolgozzuk, majd a kész paprikára löttyintjük. Most pedig együk meg, amit főztünk!
10945077_948486358509773_31630697_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr697131249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása