Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Indiai paradicsomos padlizsán

2014. december 01. - KirschAndrás

Meggyőződésem, hogy ha annak idején Kolumbusz nem egy ótvaros kínai piacról szerzi be a GPS-t, ma jó pár millióval több vegetáriánus és vegán élne körülöttünk. (A nők pedig Ajay Devgnt ajnároznák az amúgy vegánná érett Brad Pitt helyett.) Újfent egy olyan indiai specialitás következik, melynek hatására a tesztelő ízlelőbimbói öntudatra ébrednek, és minimum befektetői tanácsadói babérokra törnek. Egyesekből pedig a nemzet színésze lesz, és verset szaval állami ünnepélyeken. Az egykori gazdatest pedig könnybe lábadt szemekkel figyeli, és így büszkélkedik majd a körülötte állóknak: "az én számban lakott hosszú évtizedekig!" Mindemellett a következő étel gasztronómiai esőemberek számára is könnyedén elkészíthető.

Beszerzendő:

1 db baromba puffadt padlizsán
3 db paradicsom
1 db hegyes erőspaprika (de jalapenóval is tökéletes)
2 kiskanál kurkuma
1/4 kiskanál asafoetida (vagy 1 kiskanál fokhagymapor, de inkább szerezzük be a tradicionális fűszert, nagyon megéri)
1 kiskanál római kömény


Feltéve és megengedve:

A padlizsánt felkockázzuk és olívaolajon puhára pároljuk. (Ha kicsit megbarnul, még tökéletesebb.) Eközben egy másik tárolóeszközben szintén olajat hevítünk, és irgalmat nem ismerve beleszórjuk a felaprított erőspaprikát és a fűszereket. Ezt 2-3 percig pirítjuk, kevergetjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot. Szintén pár percig kevergetjük, majd beleborítjuk a padlizsánt és megforgatjuk. Rizsával tálaljuk.paradics.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr276947261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barli 2014.12.02. 08:34:11

rizsával. Bravó..

barli 2014.12.02. 11:35:13

a rizsa az nem cool, hanem mondjuk úgy, hogy egyszerű, de hát a Te blogod.

barli 2014.12.02. 11:36:17

amúgy milyen az a baromba fulladt padlizsán?

KirschAndrás 2014.12.02. 16:53:02

@barli: Ha belegondolok, visszataszító. Épp ezért szerencse, hogy nem fulladtat írtam!:)
süti beállítások módosítása