Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Halottak napi paprikakrém

2014. november 01. - KirschAndrás

A hálaadás napi pulyka és a karácsonyi almatorta mintájára. Mégpedig azon megfontolásból, hogy egy életre megfojtsam a tej- és margarinipart. Bár táplálkozásügylieg nagyon is szimpatizálok a krisna hittel, a legfőbb mantrájukban hallható sorral ("Hare Rama") semmilyen formában nem tudok egyetérteni. És biztos vagyok benne, hogy azok sem fognak, akik letesztelik az alábbi receptet, mely bonyolult, mint a Taktaharkány FC ultráinak lelki világa.

Alkatrészek:

4-5 db kápiapaprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójajoghurt (lelketlenebbek egy fél csomag feta sajttal helyettesíthetik)
kapszaicinfüggőknek ízlés szerinti chilipaprika vagy habanero szósz (utóbbi különösen javallott)


A folyamat:

A fejkarikázott paprikát olajon, fedő alatt pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát, és várjuk, amíg megpuhul. Majd megsózzuk. Ezt az elegyet turmixgépbe helyezzük, hozzáadjuk a szójajoghurtot és ördögvillákat mutogatva összemixeljük, és chilipaprikával vagy habanero szósszal magunkra haragítjuk. Figyelem, a végeredmény a "vérlázítóan finom" besorolással bír.

paprikakr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr466854381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása