Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Vörösboros szejtánpörkölt nokedlivel

2016. március 29. - KirschAndrás

A pörköltet állítólag Kárpát-medencei bojlerszerelők találták ki azért, hogy a munkából hazaérve legyen mivel leenni az atlétatrikójukat. Azonban kezdeményezésük olyannyira nagy sikert aratott, hogy később a hortobágyi gulyások, majd minden autóstáskával és Besenyő-sapkával rendelkező férfiember kedvenc tápláléka lett. Mivel sutyiban még a keményvonalas vegánokban is ott rejtőzik a szocreál Disneyland báránybőr sisakos Miki Egere, következzék e tradicionális magyar táplálék veganizált változata.

Hozzávalók:

A szejtánpörlkölthöz:

Egy életellenes magyarnóta
150 g szejtánpor
1 db vöröshagyma
2 tk halmozottan bio ételízesítő
2 tk pirospaprika
1 tk édes paprikakrém
1 kk őrölt kömény
1 dl vörösbor
ízlés szerint csípős fűszerpaprika


A nokedlihez:

500 g fehér búzaliszt
3 ek őrölt lenmag
2 kk só
5 dl langyos víz

A fent említett magyarnótát a hangulat megalapozása érdekében elindítjuk, majd pánikszerűen kikapcsoljuk. A szejtánporból szejtánt főzünk az itt leírt módon. A megfőtt, felszeletelt szejtánt egy serpenyőben, kevés olajon sóval ízlésesen megpirítjuk. Közben egy másik edényben alágyújtunk egy kevés olajnak, beleszórjuk a felkockázott hagymát, és hagyjuk üvegesedni. Majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, az őrölt köményt, az ételízesítőt, majd a szejtánt és összekeverjük. Ezután naivan hozzálöttyintjük a vörösbort. Pár percig hagyjuk összeállni, majd levesszük a tűzről. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a lenmagot a vizet és a sót, majd elszántan a bugyborékoló forró vízbe szaggatjuk. (A sárgás árnyalat elérése érdekében egy löketnyi kurkumát is passzíthatunk a tésztába.)
Aztán szervírozzuk:
img_0466.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr166919903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása