Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Tárkonyos-gombás lasagnetészta

2015. október 26. - KirschAndrás

Párkeresési tanácsadó rovatunk ajánlásával. Ha a kiszemelt nőszeméllyel már vagyunk olyan kapcsolatban, hogy táplálkozási ürüggyel meginvitáljuk lakhelyünkre, de még vonakodna, ha megkísérelnénk megnyalni az orrnyergét, akkor egy hasonló fogás lehet a tökéletes választás. (Ha csak nem böllérként dolgozik az illető.) Biztosíthatom a férfipopulációt: ezzel az étellel rengeteg mozijegy árát és színlelt érdeklődés idejét spórolhatjuk meg. Nem is beszélve a hasonló mondatokról: "Ne már, cicuka, hadd baktassak fel a lankáidra táltos pézsmatulok módjára!"

Ennek szellemében kéretik előkészíteni az alábbiakat:

250 g gomba felszeletelve
1 gerezd fokhagyma
1 db póréhagyma (nyugi, ezen kettő komponens sem fogja romba dönteni terveinket)
1 dl zöldségleves-alaplé (analfabéták és türelmetlenek zöldségleves-kocka és víz elegyét is használhatják)
1dl rizstejszín
2 kiskanál tárkony
4db lasagnelap
só, bors
1 db bagett

A lasagnetésztát sós vízben feltesszük főni. A gombát kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt fok- és póréhagymát, majd vakmerően meglocsoljuk az alaplével. Mikor ez utóbbi kissé elpárolgott, hozzápasszítjuk a tejszínt, és 3-4 percig közepes lángon komótosan főzögetjük. A kész elegyhez hozzáadjuk a megfőtt tésztát, majd legvégül a tárkonyt. Ha közben meggondoljuk magunkat a célszeméllyel kapcsolatban, az ételt fokhagymás bruscettával is szervírozhatjuk.

tarkonyos_gombas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr198020589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robotzsaru 2015.10.26. 09:45:37

a legtöbb gomba ízletesebb lesz, ha párolás helyett inkább erős lángon megpirítod.

nemszólokmégegyszer 2015.10.28. 10:48:30

A gombát tárkonyosan megpirítani, tejföl vagy tejszín ízlés szerint+merülőmixer= öntet +főtt tészta, ráönteni a tésztára pl. jénaiban, hagyni összerottyanni. Ínyenceknek tálaláskor forrón /vagy sütőben összesütve a tetejére rajta a sajttal/. Pompás étel, egyszerű, gyors, kevés mosatlannal. Igazi legényétel.
süti beállítások módosítása