Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Kínai tofu pirított rizzsel

2015. szeptember 11. - KirschAndrás

Valljuk be, az ember hajlamos fenntartásokkal közeledni a kínai büfék felé. Tudniillik meglehetősen nyomasztó lehet a tudat, hogy az édes-savanyú csirke egykor kutyakiállításon nyert CACIB minősítést. (Még akkor is, ha az ember nem tesz különbséget érző állati lény és érző állati lény között, és adott esetben egy tyúkot is szemrebbenés nélkül nevezne el Buksinak.) Ezt a krízist persze ki lehet küszöbölni úgy, hogy nem fogyasztunk állati tetemeket, No, de így is szembesülnünk kell egy visszatérő problémával: történetesen, hogy a kínai kajáldák többségéhez hasonló minőségű táplálékot munkatáborokban is pironkodva szolgálnának fel. No, de minek látogatnánk hasonló objektumokat, amikor házi körülmények között is el tudjuk érni a kívánt végeredményt? (Mármint nem a hastífuszra gondolok.)

Beszerzendő:

1 csomag (300 gramm) natúr vagy füstölt tofu
3 evőkanál szójaszósz
1 fej lilahagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 uborka
3 gerezd fokhagyma
1 szárított chilipaprika összetörve
150 gramm hosszúszemű rizs
2 evőkanál morzsolt kukorica
1 evőkanál zöldborsó
1 evőkanál szezámolaj
1 kiskanál gyömbérpor
1 kiskanál kukoricakeményítő
só/bors

Az elkészítés folyamata:

海納百川,有容乃大/海纳百川,有容乃大, 維客/维客 !!!!! 我也来写百科全书. 维基百科有容乃大/海纳百 :DDDD 有容乃大/海纳百 ? 有有! 也来写百科 我也来海納百写百科全书 有容乃大, 容乃大/有容乃大, /海纳百川, /维客 我也. 客 我也来写百科 客 我也来写百科 海納百 大/有容乃 也来写百科 我也来海.

Műveletleneknek:


A rizst feltesszük főni. A zöldségeket cicózás nélkül meghámozzuk és felcsíkozzuk, a tofut geometriailag kifogástalan, konvex paralelogrammákra vagdossuk. A hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd 3-4 perc elteltével az uborkát. (Ne főzzük totymákosra, akkor jó, ha kissé még ropognak a zöldségek.) Hozzáadjuk a gyömbért, a tofut, a szójaszószt, majd a kukoricakeményítőt és a chilit, majd óvatosan összeforgatjuk. Pár percig hagyjuk összeérni, nem sózzuk, mert a szójaszósz mellett olyan íze lesz, mint a Holt-tengernek. A kész rizst lecsepegtetjük, közben egy másik edényben alattomosan szezámolajat hevítünk. Mikor már kellően forró (és csak akkor), hozzáadjuk a rizst, és hagyjuk megpirulni. Közben hozzápasszítjuk a kukoricát, a borsót, sózzuk és kész.
tofu_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr397776390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása