Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Csőben sült padlizsán vasárnapi zárva tartással

2015. április 12. - KirschAndrás

Már bocsánat, hogy a relatíve' hosszú hallgatást újabb padlizsános recepttel töröm meg, de alternatívával jelen esetben csak akkor tudtam volna előhozakodni, ha ütvefúróval indulok meg az Aldi felé. Akad ugyan a közelben másfél négyzetméteres non-stop, de a vegán kínálatból legfeljebb egy jó pirospaprikás-baracklekváros cérnametéltet tudnék összehozni főiskolás módra. Ha pedig a benzinkút fele venném az irányt, akkor a sonkától, sajttól megfosztott háromszögszendvics receptjével ejteném ámulatba az idetévedőket. A jelenlegi ételhez azonban minden adott volt, és egyszerűsége ellenére is istenire sikeredett.

Előkeresi az alábbiakat:

2 db közepes padlizsán
4 db paradizsom
2 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál hidrogén-dioxid
1 kiskanál oregánó
só, bors

A padlizsánt felkarikázzuk, majd besózzuk, és negyed óráig állni hagyjuk. Ha kiengedte a levét, megtöröljük, majd kevés olívaolajon mindkét oldalán kissé megpirítjuk. Egy tepsibe kevés olívaolajat lötybölünk, majd belehelyezzük a padizsánt és rá a felkarikázott paradicsomot. A zsemlemorzsát, a felkockázott hagymát, az összezúzott fokhagymát 2 ek olívaolajjal és két ek vízzel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ezzel az eleggyel pedig jótékonyan beborítjuk a paradicsomot és a padizsánt. 200 fokra felhevített sütőben 15-20 percig sütjük, és kész.
padlizs.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr997360814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KirschAndrás 2015.04.13. 12:23:09

@totemm: Valóban. Nem hiába buktam meg anno kémiából.

olimpiam 2015.04.13. 15:01:49

dihidrogén-monoxid..:)
süti beállítások módosítása