A villanypásztor, a kampósbot és a parittya abban különbözik a csatnitól, hogy ugyan nem finom, de definiálni sem kell feltétlenül. Szóval hogy közérthetőség szempontjából utóbbit is leredukáljam a villanypásztor, a kampósbot és a parittya szintjére: a csatni egy több funkcióval bíró indiai különlegesség. Fogyasztható magában desszertként, de akár öntetként is. (Édes jellegű pakorához kiváltképp ajánlott.) Sőt, bomlott elméjűek hastáncolhatnak is neki. Bármi is legyen a célunk vele, következzék a metódus:
Alkotóelemek:
4-5 db banán
1,5 dl szójajoghurt (lelketlenebbek 120g tehéntúrót is használhatnak helyette)
2 kiskanál cukor
1/2 citrom leve
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál római kömény vagy garam masala
1 kiskanál korriander
1 kiskanál ánizs (elhagyható)
1 kiskanál őrölt pirospaprika
kevés feketebors
2-3 kiskanál erős chilipaprika (igen, kell bele ennyi, ne legyünk nyámnyila tacskóhuszárok!)
Elkészítése: a banánt összenyomkodunk, majd szenilis nagymama módjára mindent mindennel összekeverünk.
Vizualice: