Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Vörösboros chili sin carne

2016. február 25. - KirschAndrás

És akkor most spanyol nyelvlecke:

Chili CON carne - mexikói csípős babgulyás roppant tapló mészáros által torkon döfött, kivéreztetett és ledarált, kedves és jóindulatú néhai élőlénnyel, egy konyhás néni kalapáljon a klumpájával izzó vasszögeket a fülébe annak, aki erre képes, de felidegesítettem magam!

Chili SIN carne - mexikói csípős babgulyás olyanok számára, akik képesek az együttérzésre, szolidaritásra, és nem pedig traktorlelkű, gumicsizmájukból libazsírt kanalazó, jégeralsós paraszt cickányvitézek!

(És ha már az Index főoldalnak köszönhetően olyanok is idetaláltak, akik nem ismerik a blog hangvételét: A leírtakat azok számára is kéretik nem komolyan venni, akik komplett állatkerteket nyelnek le vacsorára. A szerző maga is kínosan hosszú ideig gyarapította a dögevők sorát ahhoz, hogy bárkit is kioktasson, köszönöm a figyelmet!)

Ésakkor következzék ez utóbbi egy ultravilágbajnok, íz-Csomolungmát felvonultató, gasztronómbálna kiadásban ezen hozzávalókkal:

200g szejtánpor
1 dl szójaszósz
1,5 dl langyos víz
1 fej vöröshagyma
400g vörösbab (konzerv)
200g kukorica (konzerv)
2 gerezd fokhagyma
1 tk füstölt pirospaprika
1/2 tk őrölt római vagy fűszerkömény
1/2 kaliforniai paprika
1 hegyes erős zöldpaprika
1 piros chilipaprika
1 dl paradicsomsűrítmény
1,5 dl vörösbor
só, bors
cayene bors, szeletelt japaleno (tankhajónyi)

A szejtánport összeöntjük a szójaszósszal és a vízzel, majd egy táltos gyöngytyúk sebességével alaposan összegyúrjuk. Ha még mindig száraz, mint egy okmányirodai alkalmazott életrajzi regénye, további vizet adhatunk hozzá. 20 pedig állni hagyjuk, majd 4-5 részre szeleteljük. Szójaszósszal és/vagy zöldfűszerekkel ízesített vízben addig főzzük, míg fel nem jön a víz tetejére. A főtt szejtánt felkockázzuk, aprítóban durvára daráljuk, majd 3 evőkanálnyi olívaolajon megpirítjuk, megsózzuk és hagyjuk békében. A vöröshagymát felaprítjuk, megpároljuk, mint a sicc, majd hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai és erős zöldpaprikát és az összetört fokhagymát. 3-4 percig közepes lángon tutujgatjuk fakanállal. Hozzáadjuk a füstölt pirospaprikát, az őrölt köményt, majd a lecsepegtetett vörösbabot és kukoricát. Miután elkevertük, gyanakodva hozzáadjuk a darált szejtánt, a paradicsomsűrítményt és a vörösbort. Sózzuk,borsozzuk, és beletesszük a felaprított chilipaprikát. Kapszaicinfüggők cayene borssal és jalapenóval segíthetik elő arcuk felgyulladását.

img_0284.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr868419660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terror Dzsoni 2016.02.26. 09:38:13

Nem a mészáros a tapló, hanem te, te igen nagy barom(lásd a szójátékot!). Vannak ilyenek meg olyanok is, de csak azért ne legyen már valaki tapló, mert TE nem eszel húst. Az a baj azokkal, akik önként vállalt mássággal élnek az embertársaik között , hogy nem tudják elfogadni a többi embert, meg azoknak a szuverén döntését.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.02.26. 10:00:02

Igazából nem zavarnak az alternatív variációk, mert a főzés azért szubjektív dolog. A Chili con carne inkább texasi-új mexikói kaja, mint igazi mexikói. :)

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2016.02.26. 11:27:01

Nagy kíváncsisággal kattintottam a posztra, de az első mondatban szereplő húsevők letaplózása után elég rossz szájízzel olvastam tovább. Tisztelni való, hogy valaki képes hús nélkül élni, de ez az Ő döntése és ettől nincs joga mindenki mást letaplózni. Amúgy a recept biztosan finom, egyszer ki is próbálom ezt a nem taplóknak készült húsmentes változatot is.

KirschAndrás 2016.02.26. 11:48:40

@GaBko: Belátom, a gasztroblogok szerzői gyakran veszik magukat és az általuk leírtakat halálosan komolyan. Én szerettem volna lerontani ezt a statisztikát.
süti beállítások módosítása