Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Grillezett padlizsánburger humusszal

2017. augusztus 23. - KirschAndrás

Vannak megátalkodott nagyvárosiak, akik azt hiszik, hogy a vadaspark egy ocsmány, sárga szósszal és zsemlegombóccal telehányt természetvédelmi területet takar. Én viszont olyannyira vidéki vagyok, hogy számomra az "ütköző" és a "csatlakozó" is kérdőszónak minősül. Fél életemet kertes házban, kerti növények közvetlen közelében éltem le. Gyerekkoromban legjobb barátom egy csokor póréhagyma volt. És már csak ezért is szégyellem rettenetesen, hogy korábban nem döbbentem rá, mennyire pöpecül funkcionálhat a padlizsán etikus tehénhelyettesítőként két zsemle közé szorítva.

Összeguberálandó:

1 db padlizsán

A "páclöttyhöz":
4-5 ek olívaolaj
1 tk pirospaprika
1/2 tk fokhagymapor
1/2 tk chilipehely (elhagyható a rákba)
1/2 tk só
1/2 tk bors

humusz (akár házilag is)
zsemle, paradicsom, és minden hasonló gyász, ami a hamburgerből elmaradhatatlan

A padlizsánt kb. 1,5 centis karikákra vágjuk, majd megsózzuk, hogy kieressze a levét, mint kecskebéka az M1-esen. Jó húsz perc múlva papírtörlővel megtöröljük, majd a páclötty összekevert komponenseivel mindkét oldalán megkenjük. Forró grillserpenyőben kisütjük, majd humusszal megspékelve többedmagával zsemlék közé szorítjuk.
padlizsanburger.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr5412775136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.