Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Shakshuka pszeudo-tojással

2017. március 11. - KirschAndrás

Most pedig átadnám a szót önkritikus énemnek: Mi ez az ótvaros mrutyok? A disznóm se enné meg, sőt, már attól vérhasban pusztulna el, ha kivinném a laptopot az ólba, hogy megmutassam neki! Ál-rántottát az izraeli lecsóra? Mi lesz a következő, fogkrémes padlizsán? Seduxenes zöldbabfőzelék? Sürgősen húzzál vissza vadászgörényt csutakolni, te málészájú szalmonella-generátor!
Ám meg kell védenem magam magamtól! Egyrészt, mert a veganizálásnál kevés nemesebb cselekedet létezik, ez pedig bocsánatos bűnné teszi a gasztronómiai szentségtörést. Másrészt, mert taplóparaszt módon finom lett a végeredmény, és ez a lényeg. Aki nem ért egyet, hagyjon gyalázkodó kommenteket a bloggazda külön bejáratú szerzői oldalán!

Komponensek:
1 fej vöröshagyma
1 ek barnacukor
2 db kaliforniai paprika (ha színvakoknak főzünk, lehetnek azonos színűek is)
800g aprított paradicsom (konzerves, de variáljunk!)
2 babérlevél
2 tk kakukkfű
1 tk római köménymag
1/2 tk sáfrány (hétfejű - kikacsintás, tapsoló nyugdíjasok)
2 ek petrezselyem felaprítva
2 ek korianderlevél felaprítva
nüansznyi cayenne bors
só/bors

Az alternatív tojáshoz:
400g natúr tofu
1 tk római köménymag
1/2 fej vöröshagyma
1 tk kurkuma
3 ek növényi tejszín
só/bors

Ésakkor: A római köményt szárazon lepirítjuk, majd olajat adunk hozzá, és hozzápasszítjuk a felcsíkozott hagymát. Ha már üveges, mint öreganyám vitrinje, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, a cukrot, a zöldfűszereket, és öt percig közepes lángon főzőkanállal tutujgatjuk. Hozzápasszítjuk a paradicsomot, a sáfrányt, a cayenne borsot, sózzuk, borsozzuk értetlenkedés nélkül. Addig főzzük, amíg a paprika roppanósan puha nem lesz.
Egy másik edényben olajat hevítünk, hozzáadjuk a római köményt, a hagymát, a kurkumát, majd pár perc után az összetört tofut. Belelötyböljük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd a lecsó tetejére helyezve, ájtatos tekintettel szervírozzuk.

shaksuka.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr912330593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.