Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Thai pirított tészta grillezett padlizsánnal

2016. március 24. - KirschAndrás

A blog története során még sosem értekeztem thaiföldi élményeimről, pedig gyakran vendégeskedtem Bangkokban egy szingapúri üzlettársam lakosztályán. Először csak nézőként nyertem betekintést a koszos klubok alagsorában zajló illegális harcok világába. Ott aztán egy kupacba fújta a szél az alvilág összes szemét alakját. Stricik, emberkereskedők, bérgyilkosok, orvhorgászok mindenütt... Végül magam is a ringben találtam magam, ahol nem voltak szabályok. Miután egyetlen rúgással padlóra küldtem az addigi bajnokot, Ho-Ling Szint, még a legrohadtabb alakok is megpróbáltak a bizalmamba férkőzni. A következő receptet pl. egy transznemű revütáncostól tanultam el, aki korábban Burmában volt kalóz, és amikor...őőő... bocsánat, egyszer a zalahalápi resti kerthelyiségében homlokon csapott a lengőteke, azóta hajlamos vagyok fiktív élményeket gyártani a Távol-Keletről. Na, de ha már itt tartunk, akkor szakma.

Szíveskedjék előcibálni:

A tésztához:
250g rizstészta (én sima teljes kiőrlésű spagettit használtam, de ezt elsunnyogjuk)
1 ek szezámolaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
1/2 marék friss bazsalikom felaprítva
2 ek szezámmag

A padlizsánhoz
1 db padlizsán (ez váratlan fordulat volt, elismerem)
1/2 csésze rizs- vagy fehérborecet
2 ek szójaszósz
2 ek szezámolaj
1 ek agaveszirup (vagy hasonló sűrű, édeskés lötty, azért kiwiszörpöt ne használjunk)
2 gerezd fokhagyma

A tésztát a csomagoláson olvasható használati utasítás (象形字指事字 假借字) szerint feltesszük főni. Közben páclevet barkácsolunk a padlizsánhoz oly módon, hogy a folyékony összetevőket és a fokhagymát egy tálban összekeverjük, majd beleoktojáljuk az összetört fokhagymát. A padlizsánt kb. 1,5 cm vastag karikákra vágjuk, majd minimum húsz percre mindkét oldalán páclébe fojtjuk Közben egy wokban (ami hétszentség, hogy nincs otthon, így marad a mélyebb serpenyő) felhevítjük a szezámolajat, és mikor kellően forró, hozzáadjuk a megfőtt tésztát. Hozzápasszítjuk az ecetet, a bazsalikomot, és a szezámmagot, majd komor tekintettel összeforgatjuk. A padlizsánt forró grillserpenyőbe helyezzük, majd mindkét felén 4-4 percig sütjük. Végezetül felszeleteljük, a tésztához adjuk, majd végezetül az egész hóbelevanchoz hozzáadjuk a páclé kb. 2/3-át. A maradékot megitatjuk ellenszenves hozzátartozóinkkal.
img_0436.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr368518332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sol Durka 2016.03.26. 18:15:45

Nincs napfény, ettől borús a kedvem, te mégis megfényesítetted, mert végigkuncogtam a receptet. Köszönöm! Ki fogom próbálni.
süti beállítások módosítása