Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Vegán gyrostál

2016. január 05. - KirschAndrás

A vegán gasztroblogger általában 160 cm-es marmagassággal bír állva (fejtetője ettől 25-30 cm-rel feljebb helyezkedik el), négykézláb egy golden retrievernél magasabb, de egy dán dognál alacsonyabb. Fogai szabályosan záródnak, szőrzete satnya, ugatása ványadt. Kedvenc tápláléka a szejtánból készült gyrostál, melyet egyszer ugyan közzétett a blogon, de azóta új tapasztalatokkal gazdagodott, és modernizálta a receptet.

Komponensek:

A szejtánhoz:
250 g búzasikér
3 ek búzaliszt
2,5 dl langyos víz
2 ek szárított zöldség (Vegamix típusú pl.)
2 ek olívaolaj

Az öntethez:
1,5 dl szójajoghurt
1 nagyobb gerezd fokhagyma
őrölt feketebors
fél citrom leve
késhegynyi só

valamint:
paradicsom
uborka
lilahagyma felszeletelve
jégsaláta

A szejtán alkotóelemeit nagy ügybuzgalommal összegyúrjuk. Az így kapott traktorbelső állagú elegyet négy-öt egyforma részre szeljük, majd szójaszószos-zöldséges vízben (de legjobb a zöldségleves-alaplé) 35-40 percig főzzük. Ezután felkockázzuk, forró olívaolajban átsütjük, közben hozzápasszítjuk a fűszerkeveréket.Az öntet elkészítése idegőrlő, komplex folyamat: a szójajoghurtba belenyomjuk a fokhagymát, a borsot és a citromlevet, majd összekeverjük. (Ha türelmesek vagyunk, állni hagyjuk a hüttőben.) A kész kompozíciót paradicsommal, jégsalátával és lilahagymával dekoráljuk, és nyakon öltjük egy tartályhajónyi chiliszósszal.
img_0120.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr928243720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása