Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Csípős szivárványrizs- és babsaláta

2015. július 23. - KirschAndrás

A blog átmeneti szüneteltetésének volt egy prózai oka: a szerző nyersételes receptkönyve olyan terjedelmű lenne, mint a Drograzziák Kaláka-koncerten vagy a Columbo kaszkadőrjeinek memoárjai című kiadványok. Mert ugye amikor az embert hasonló időjárási viszonyok mellett csak ritkán gyötrik olyan gondolatok, miszerint "hajj, de jól lenne a sparhelt mellett melegedni... esetleg ugrókötelezhetnék is." De addig is, amíg közérzetünk egy szaunában rekedt busójáróéval vetekszik, hadd osszak meg egy gyorsan elkészíthető, könnyű műremeket, mely gyanús jellege ellenére nem csak köretként funkcionál.

Előkészítendő:

1 csésze basmati rizs
1 közepes fej vöröshagyma
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál koriander
1 kiskanál chilipehely
1 kiskanál fehér mustármag
1 kiskanál oregánó
2 gerezd fokhagyma
1 (konzerv)doboz vörös- vagy feketebab
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál zöldborsó
3 evőkanál morzsolt kukorica
1 szál zöldhagyma felszeletelve
1/2 kaliforniai paprika felkockázva
só, bors
1 jégakku

A rizst szemérmetlenül megfőzzük, a vöröshagymát felkockázzuk, és jól megpároljuk. Ha már üvegesedik, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, majd az összes fűszert. Jöhetnek a zöldségek, majd pár perc múlva a főtt rizs. Hozzálötyböljük a szójaszószt, megkeverjük, sózzuk, borozzuk. Legvégül a bekészített jégakkut kivesszük a fagyasztóból és vihogva alsóneműnkbe (vagy másokéba) helyezzük.
szivarvanyrics.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr577650620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.