Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Állatpajtás és növényellenes gasztroblog

Baingan bharta

2015. június 25. - KirschAndrás

Az alábbi specialitást indiai padlizsánkrémként is emlegetik, ám ezt a megnevezést egyes eldugott somogyi települések lakosainak kivételével nem igazán értik. Maradjunk tehát a baingan bhartánál! A klasszikus padlizsánkrémtől az különbözteti meg, hogy nem az. Ellenben legalább olyan egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

2 db nagyobb padlizsán
1 fej lilahagyma
1 db paradicsom
pár szál koriander
3-4 evőkanál zöldborsó
1 kiskanál római kömény (egész)
1 kiskanál garam masala
1 kiskanál kurkuma
1 db hegyes erőspaprika
1 evőkanál gyömbérkrém
4 gerezd fokhagyma

A sütőt nekifutásból 220C-ra melegítjük, majd a padlizsánokat - száruk amputálása után - 20 percre belehelyezzük. Ám még mielőtt ezt megtennénk, vágjunk egy apró hasítékot (kettőt-kettőt) a padlizsánok oldalán, és tuszkoljuk beléjük a fokhagymagerezdeket. Ha megsültek, kivesszük őket és hagyjuk kihűlni. Addig a paradicsomot és a lilahagymát felkockázzuk. Egy edényben nagy hepciásan olívaolajat hevítünk, és beletesszük a római köményt. Jó egy-másfél perc múlva hozzáadjuk a gyömbérkrémet és a hagymát. Miután utóbbi üvegesre párolódott, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és az erőspaprikát. Hozzápasszítjuk a többi fűszert, jól elkeverjük, majd lehúzzuk a padlizsánok héját, és az elegyhez adjuk őket. (Nem a héjakat.) A padlizsánokat jól összetörve elkeverjük a paradicsommal, hozzáadjuk a zöldborsót, fél csésze vizet, némi sót és még pár percig hagyjuk főni a levében. Rizsával ízlésesen tálaljuk.
padl_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr1007573288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása