Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Csípős csicseriborsó curry

2014. november 25. - KirschAndrás

És a blog szerzője újfent teret enged India-fetisizmusának. Erre már csak azért is megvan minden jogalapja, mert aki a Budapest TV szórakoztató műsorain edződött, annak automatikusan jár a "fakír" titulus. Az indiai ételek egyetlen hátulütője, hogy főzés után a páraelszívó folyamatos zúgatása mellett is megállapítható, hogy három nappal ezelőtt mi készült a konyhában. És ehhez nem feltétlenül szükséges, hogy felmenőink között büszkélkedhessünk egy drótszőrű vizslával. Ugyanakkor az említett konyha ékkövei egytől egyig olyan dekoratívak, hogy hozzájuk képest Natalie Portman egy leszázalékolt cickányhernyó. Lásd a fotográfiát lent, előtte azonban az olvasmányos rész:

Ingrídiönsz:

1 doboz (400 g) csicseriborsó-konzerv
pár szelet jalapeno vagy ennél szigorúbb, vaskos erőspaprika
5-6 koktélparadicsom
1 csokor metélőhagyma
1 gerezd nagyobb fokhagyma
1 kiskanál római kömény vagy garam masala
1 kiskanál koriander
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál kurkuma
1 kiskanál görögszéna


Prászessz:

A fokhagymát és az erőspaprikát felvágjuk aprója, majd kevés olívaolajon megpároljuk. A forró olajhoz hozzáadjuk a fűszereket, majd egy-két percig kevergetve pirítjuk. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, amit némi metélőhagymával dekorálunk, végül megsózzuk. Szakszerűen, ízlésesen tálaljuk rizsával.

csicseri.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr916931811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.