Vegán muflon, avagy paszulyvitéz voltam Kamcsatkán

Vörösboros-fokhagymás gomba kaliforniai paprikával

2014. november 10. - KirschAndrás

A legutóbbi recept óta vagy háromszáz levelet kaptam. Egy Gnobo Butanghar nevezetű fiatalember ezt írta Nigériából: "حال ہی میں، معلومات کے وفاقی وزارت بھارتی تکنیکی اور اقتصادی ت!!!!!!!!" Aztán ennyiben maradtunk. Többen pedig azt sérelmezték, hogy az indiai fűszerarzenáltól törpeschnauzerré változtak. (Ezek után nyilván már csak diktálták a levelet.) Mivel a továbbiakban senkit nem szeretnék kitenni hasonló megrázkódtatásoknak, ezúttal egy olyan specialitást mutatnék be, melyhez egyáltalán nincs szükség fűszerekre.

Komponensek:

25 dkg gomba (lehetőleg portobelló, de egyéb típusú is megfelel)
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál vörösbor
2 gerezd fokhagyma
1 db kaliforniai paprika

A folyékony összetevőket egy mélyebb serpenyőben összekeverjük és miközben - életmentő általános iskolai ismereteinket latba vetve - az általuk létesített kovalens kötésekről fantáziálunk, az elegyet közepes lángon melegíteni kezdjük. Majd kíméletlenül belenyomjuk a fokhagymát. Ez olyan illatfelhőt képez, hogy padlón rúgjuk magunkat a gyönyörtől. Ám ehelyett inkább helyezzük bele a felszeletelt gombát, majd pár perc kavargatás után a felcsíkozott kaliforniai paprikát. Kis lángon pároljuk, míg a paprika meg nem puhul, ha kell, vörösbort öntünk hozzá. Rizsával is tálalható, de tortillába tekerve is kiváló.

Ímhol:gonba.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://veganmuflon.blog.hu/api/trackback/id/tr226884403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.